Meestgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meestgestelde vragen die de organisatie voor jullie kan verzinnen. Staat je vraag hier niet bij? Mail naar info@regiowinterhike.nl

Meestgestelde vragen Deelnemers

We laten niemand alleen lopen! Wil je toch graag mee doen, probeer eerst contact te leggen met groepen uit de buurt die je al kent. Indien je zelf geen andere groep kan vinden, kan je gewoon inschrijven. De organisatie zal je dan helpen met zoeken naar een passende groep waarbij je aan kan sluiten.

In Januari krijg je via jouw leiding alle deelnemers informatie. Hierin zit ook een bagagelijst. Zorg er voor dat je op tijd een geschikte tas, slaapspullen en goede wandelschoenen in huis hebt. Het is verstandig om je wandelschoenen goed in te lopen voordat je aan de winterhike begint.

We bieden de mogelijkheid om in een gebouw te douchen, eten en te slapen. Als je in het gebouw wil slapen,  slaap je hier wel met deelnemers van andere groepen in een zaal. Je zal dus rustiger slapen als je alleen met je eigen ploeg in een tent slaapt. Je hoeft je eigen tent niet lopend mee te nemen, dit mag natuurlijk wel.

Nee, de tent mag je leiding mee nemen. Tenzij je natuurlijk wel zelf hier mee wil lopen, wie weet verdien je hiermee extra punten. Alle overige bagage neem je wel zelf mee.

We bieden de mogelijkheid om in een gebouw te douchen, eten en te slapen.

De inschrijving is geopend en sluit op 22 december 2023. Je schrijft eerst je team/ploeg in via SOL  Hierna schrijf je alle individuele deelnemers apart in. Zie inschrijflinks:

Inschrijving team/ploeg:
https://sol.scouting.nl/as/form/51350

Inschrijving individueel:
https://sol.scouting.nl/as/form/51353

Er wordt gezorgd voor een leuk en vrijblijvend avondprogramma. Natuurlijk wordt er ook rekening mee gehouden dat de deelnemers de voetjes kunnen laten rusten.

Natuurlijk probeer je eerst samen met je ploeg te bepalen waar jullie zijn, en of je echt verdwaald bent. Als je denkt dat dat zo is, bel je het noodnummer wat je hebt gekregen van de organisatie. Zij kunnen jullie weer op de route zetten. Ook als de organisatie signalen krijgt dat een ploeg vermist is zullen zij contact opzoeken. Het is dus belangrijk dat je je ploeg meldt bij aankomst en vertrek op de posten!

Nee, de uitdaging zit niet in de afstand. Jullie leiding zorgt ook voor toffe activiteiten op de posten en er is een leuk vrijblijvend avondprogramma.

Dat hangt af van hoe snel je loopt, en hoe vaak je gaat zitten 😉 Als je in een normaal tempo loopt, je alle posten doet en alleen uit rust op de post ben je binnen voordat het donker wordt. Mocht dit wat later zijn, dan zorgt de organisatie er voor dat je rond het avondeten binnen binnen bent.

Nee, onze kookstaf is al vanaf begin van de middag bezig om een heerlijke maaltijd te koken. Hierin zijn meerdere keuzes en er wordt rekening gehouden met alle opgegeven diëten en allergieën

Natuurlijk, deze dien je wel aan te geven bij de inschrijving. Als dit pas tijdens het weekend bekend wordt gemaakt is dit helaas te laat voor de boodschappen.

Dat blijft een verrassing! Er zijn meerdere keuzes, en er wordt rekening gehouden met aangegeven diëten/allergieën.

Dat mag, maar is niet nodig! Op de posten en bij het avondprogramma zorgen we voor iets lekkers. Mocht je wel wat mee nemen, deel het dan met je ploeg, de leiding en vergeet vooral de organisatie niet 😉

We gebruiken de routetechnieken die je “hopelijk” hebt geleerd bij de Scouts. We gaan niet verklappen welke precies, maar op deze website vind je de meest gebruikte en daarbij ook de uitleg hoe het werkt. Heb je hier moeite mee, vraag je leiding of ze een programma maken zodat jullie kunnen oefenen!

https://nl.scoutwiki.org/Routetechnieken

Meestgestelde vragen (bege)leiding

Geen probleem. Als er maar iemand aanwezig is die verantwoordelijk is over de betreffende scouts/explorers. Om een post te bezetten mag je ook andere vrijwilligers van je vereniging vragen om te helpen. Je kan ook een andere groep benaderen en vragen of je daar bij kan helpen. Lukt dit allemaal niet, dan schrijf je 1 persoon in en zorgt der organisatie er voor dat je samen met een andere groep de post kan bezetten.

Nee. Het is een activiteit met jeugdleden dus er wordt geen alcohol genuttigd zolang de jeugdleden nog niet in bed liggen. Voor de late avond wordt gezorgd voor een kleine versnapering. Ga hier verantwoordelijk mee om.

Je schrijft je leidingteam eerst in via SOL. Hierna doe je de individuele inschrijving.

Inschrijving (bege)leiding team:
https://sol.scouting.nl/as/form/51359

Individuele inschrijving:
https://sol.scouting.nl/as/form/51356

Dit staat uitgelegd op de pagina Voor (bege)leiding. Heb je nog meer vragen? Mail naar info@regiowinterhike.nl